Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buttynka a její výstavní maraton.

20. 5. 2012

Z Buttynky nám vyrostla krásná slečna, tak jsem se s ní dohodla, že to musíme každému ukázat. ( Ona tedy netušila, s čím souhlasí. )

Začaly jsme sezonu 31.3.  v Českých Budějovicích . Tam jsme jely s Cashire. Čekala nás Carcoolka a Black Shadow a podívat se přišel i Céronek. Zima byla docela strašná a Butty se klepala jak osika. Je zvyklá být doma,  když mrzne nebo  fouká :-) Nakonec jsem to nezvládla já a odvezla jsem si zánět průdušek a zkončila jsem byla na antibiotikách :-( .                   Umístění ArQeVy :  Ve třídě štěńat Carcoolka VN1, Cashire VN2, v mezitřídě Butterfly V2, res. CAC, v otevřené  Black Shadow V1, CAC. 

22.4. se jelo do Drážďan Německo.. Jely jsem s Kamilou, Lukášem a Amálkou  Vidlákovými.  Nabrali nás na Mělníku. kde jsme čekali ještě se Bailienem / Zlobříkem . V jeho Žluté celebritě se rozbila navigace a tak jel za námi.  Nástup do auta měl být potichu, Amálka spala. My to s Buttynkou dodržely a tak Lukáš upustil  kbelík na vodu. Kamilky vražedný pohled přežil a vyjelo se. Občas se muselo Lukášovi připomenout, že Žlutá celebrita nejede do kopce tak rychle . Kamča mezi tím statečně krmila a přebalovala Amálku. Spolehnutí na Lukáše opět nezklamalo. Dovezl nás na výstaviště sice občas na červenou,  ale včas. :-) Zlobřík se okamžitě zamiloval do Chanelky a nebyla s ním řeč. Umístili jsme se opět krásně. Bailien V1, CAC, res. Cacib, a Butty V2 res CAC. Celý den byl  krásný , bezvadná atmosféra, jakou jsem dlouho nezažila a spousty srandy. 

28.4. byla Pojizerská výstava a zde měl svojí premiéru Cythárek.  Byla tam i Carcoolka . Přihlášená Bosorka se nedostavila, panička rozhodla, že je potřebnější bonitace. Cythárek ve třídě štěńat dostal VN1, Carcoolka VN2 a Butty v mezitřídě V1, Vítěz třídy.  Ikdyž Bosorka chyběla, na skupinu nás bylo dost a tak jsme nastoupili do soutěží O nejkrásnější chovatelskou skupinu a umístili se na krásném 3.místě. V mezičase jsme se šli všichni projít a vykoupat v Jizeře a Carcoolka se "konečně najedla" :-) Snědla mě a Ireně naše čínké nudle, co jsme si koupily k obědu. Míša jí vynadala a tak jí je na zpáteční cestě vyhodila do kufru auta. Asi se chtěla podělit :-)

5.5.  Praha Letňany Jelo se s Cythárkem. Čekal v Želízích. Kolona v Praze tentokrát nebyla -  vyjeli jsme včas :-) Haly moc ráda nemám, ale Butty ani Cytharovi to nevadilo.   Opět se nás tam sešlo hodně. Zlobřík /Bailien, Šedinka /Black Shadow, Carcoolka,  z Moravy dorazil Din/ Baladin a podívat se přišla Cashire.  Umístění bylo opět výborné. Štěńata Cythar  VN3, Carcoolka VN1, mezitřída Bailien V, Butterfly V1, CAC, res. CACIB, Black Shadow V3. Velikou radost mi udělal v mezitřídě  Baladin V1, CAC, CAC- ČMKU, CACIB. BOB, BONB 2!!!!

12.5. Klubová výstava v Jevišovicích. Přihlásila jsem se na poslední chvíli -  v poslední den uzávěrky. Jela jsme s Danielou a Helenou Hubáčkovou. Když jsme dojely,  čekal nás tam tým Srdcerváčů v čele s panem Kohoutem, který zabral strategické místo lavičku  v první řadě . :-)  Počasí bylo hrozné. Pršelo celé dopoledne. Protože pořád ještě jsem nesehnala výstavní stan, měla jsem rybářský deštník, pod který se vejde , když se chce,  spousta lidí :-) psů bylo 88 a posuzovalo se do pozdního odpoledne.  Moje ArQeVa měla také četné zastoupení a opět uspěla. Mezitřída Baladin  V2, res CAC, otevřená Aschar V, mezitřída feny Butterfly V2, res, CAC, Black Shadow V1, CAC, ČKŠ, otevřená Arya V.

13.5.Krkonošská výstava Jelenia Góra v Polsku. Tentokrát s námi jela i Valký. Cythárek na nás čekal v Dubé a jel na svojí první zahraniční výstavu :-) Opět byla zima, ale aspoń nepršelo , jako den předtím v Jevišovicich. U kruhu na nás čekal Zlobřík.Valkýra byla dost rozmzelá, vůbec se jí nechtělo a vrhala kolem sebe vražedné pohledy. Zlobřžík si vzpoměl, že je  maminka přísná a nesmí se nezlobit a byl okamžitě moc hodný. Markéta se mu smála, že na něj někdo platí. ArQeVa měla umístění opět na výbornou. Cythar VN1, Bailien/Zlobřík V3,   Butterfly V1 CWC a Valkýra V2. Domů jsme jely poměrně brzo. V Harrachově jsme se zastavily pro nějaké kameny do skalky a v Tanvaldě pro domácí chleba. 

19.5. Světová výstava Salzburg Rakousko. Tak sem se mi vůbec nechtělo a nebýt Daniely , tak jsem nejela. Nešlo se mi ani přihlásit a tak nás Daniela přidala ke své přihlášce, Buttynka se na tento den v katalogu stala její :-). Vstávat jsem musela ve 2 hodiny ráno. Sraz byl v Nouzově ve 4,15. Jela s námi ještě  Romana s Danteou. Cesta probíhala dobře. Těsně před hranicemi se zbláznila moje navigace a na Linz nás zavedla do polí mezi krávy. Musely jsme se vrátit a ztratily jsme tak asi 20minut.V autoatlasu Daniely chyběly stránky s mapou právě na Salzburg!   Na pumpě nám  "sympatická " prodavačka oznámila, že mapu nemá a "mile " mávla rukou , že na Linz je to rovně.  Možná taky vstávala brzo, ale když jí nebaví práce s lidmi, měla by změnit zaměstnání.  Do Salzburgu jsme nakonec trefily. Daniela jela nejvyšší možnou rychlostí. Po cestě jsme se různě nadopovaly léky na srdce, hlavu a žaludek. Na sjezd k výstavišti jsme dojely za 5 minut 10a zařadily jsme se do kolony.To už nám volala Romana od Nessí, že nedorazil rozhodčí na posuzování fen, a vše se bude odehrávat v jednom kruhu s jedním rozhodčím, panem Václavíkem. Ten měl původně posuzovat pouze psy. První na posuzování půjdou feny a začíná se v 10. Kolona se poměrně rychle hýbala a na parkovací lístek jsme  měly místo pro auto hned u areálu. Pobraly jsme deky, židli, psy a běžely  jsme najít kruh. Lukáš nám zatím vyzvedl čísla.  Převlékla jsem se do výstavního -  přeci jen na světovku nepůjdu v džínách -  a už jsme šly s Buttynkou do kruhu. V mezitřídě  bylo 7krásných fen.Pan rozhodčí je znám důkladným posuzováním. Tentokrát nepřeměřoval, ale každé zvíře prohmatal a nezapomněl snad na žádný kousek těla.  Buttynka byla úžasná. Po kontrole jsme běhaly a pan rozhodčí začal vyřazovat. Nás poslal na stranu asi po třetím kole. Pak jsme měly znovu běhat, tentokrát jen 4. a začal ukazovat, 4, 3, a pak na Buttynku 1 a na fenu za námi 2. Buttynka vyhrála!  V1 CACA !!! Nervy zapracovaly a já začala brečet. Moje Buttynka vyhrála svojí třídu už podruhé světové výstavě ! Dostala se z 53 krásných fen mezi 4 nejkrásnější! Sice nemáme medaily ani pohár, vítězům se dávaly jen mašličky, ale to nám na radosti neubralo. V mezitřídě psů byl náš Baladin a také vyhrál s titulem V1, CACA!!!

Nedokážu popsat jakou mám velikou radost . Beńovým moc děkuju, že přijeli ukázat krásného Dina a Daniele za to , že mě přemluvila a přihlásila Buttynku.

Cestou zpátky jsme se stavily u  jezera Monsee . Psi bohužel z této strany k jezeru nemohli. Další zastávka byla u pumpy, protože Daniela měla za úkol přivést speciální limonádu a brambůrky. Přijely jsme na Nouzov relativně brzy, ale protože je to ještě 1a1/2 hodiny jízdy domů, nemohla jsem se podívat na zbylá Srdcerváčská F-ka.   Dojela jsem v 1/2 11večer . Moje smečka na mě netrpělivě čekala. Byla jsem moc ráda, že v pořádku. Odpoledne se na ně  byl podívat a chvilku s nima být  Radek s Dominikem. Všichni dostali večeři a šlo se spát. Neděla  byla celá odpočinková. Všichni jsme si ho zasloužili!