Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblíbený Čáp a u sedmi chlebů

3. 1. 2012

Buttynka vydatně pomáhá mamince Valkýře s péčí o sourozence a tak si zaslouží odměnu a odpočinek.  Valkýru jsme nechaly doma s Caparty , Qeronek a Argouškem hlídali a my  vyrazili s Janou a Tonánkem na dva výlety. První  předvánoční byl náš oblíbený Čáp. Šli jsme Malým čapím dolem přes krásné louky a  mezi skalami . Tentokrát nám počasí přálo. Bylo mrazivo a svítilo sluníčko. Po zlobení Buttynky na  Máchově jezeře, kdy zapomněla co je " ke mě" , jsem jí nechala na šňůře, ale v běhání s Tonánkem jí to nevadilo. Jelikož je po mamince a já mám stále podezření , že Valký je skřížená s kamzíkem :-), s Tonánkem , který je horolezec , slezli každou skálu, co potkali.

 

t-m.jpg

Z vyhlídky u Čápu byl krásný rozhled.

Chtěli jsme pokračovat  přes Kamenné schody, ale protože bylo namrzlo a Butty s Tonánkem jsou všechno, jen ne opatrní, vrátili jsme se Velkým čapím dolem a na schody se podívali radši ze zdola. Tonánek je samozřejmě zkusil jak nahoře, tak dole. Můru jsem nepustila :-)

 

dsc02442.jpg

Druhý výlet, před silvestrem jsme se vydali na další průzkum Želíz.  Tentokráte najít Sedm chlebů. Počasí bylo opět krásné a  tak   Caparty jsme dala  s maminkou na dobu naší procházky do kotce . Než jsme objevili 7chlebů , našli jsme pár jeskyń, které jsme vyzkoušeli.

 

buttydsc02456.jpg

Do jedné jsem vlezla jen já s Tonánkem.  Butty je opravdu neopatrná a mohla by spadnout.

 

dsc02464.jpg

 

Aby nebyla ošizená , vlezla do jeskyně Mrloch , která je na pasece u Sedmi chlebů

dsc02470.jpg

 

 

Jana opět fotila  , fotky jsou v albumu Buttynka- Výlety  s Tonánkem . Letošní zima nám vyhovuje a už se těšíme na další průzkumy okolí . Podáme o tom zprávy :-)