Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předposlední říjnový víkend

1. 11. 2011


23.10.2011

  V sobotu se v Roudnici  konala tradiční podzimní bonitace a svod mladých. Za ArQeVu přijely  " na kukačku " holky Aeron, Arya, Bellona a Butterfly.  Odpoledne šla Butty s Dantem Srdcerváčem na procházku kolem Roudnické pískovny. Fotky sice nebudou, ale to Butty ani Dantemu vůbec nevadilo.  

V neděli jsme jeli s Tonánkem na zříceninu hradu Helfenburk. Buttynka tam jako jediná z naší smečky ještě nebyla. Janino auto není stavěné na rallye, proto jsme zaparkovali ve vesnici. Buttynku a Tonánka nebavilo jít po cestě, tak to vzali zkratkou přes pole. Bylo to sice delší, ale o to zajímavější.

 

dsc02002.jpg

 

Na Helfenburku nás čekalo překvapení v podobě rodiny správce objektu. Za 6let, co sem jezdím, se mi ještě nestalo, abych někoho potkala. Využila jsem to k zakoupení turistické známky. Vylezli jsme i ke věži, ale až nahoru jsme nešli. Tonánek sice chtěl. Úzké, točíčí schody s Buttynkou a mojí závratí,  jsem ale neriskovala. Stále si pamatuji , jak jsem uvízla v Táborské věži.

 

dsc02020.jpg

 

Zříceninu jsme polezli celou. Na cestě zpátky jsme šly  po poli i my s Janou. Buttynka zahájila úžasnou honičku. Tonánek podváděl! Vyběhl, zastavil se a čekal, až si Butty udělá kolečko a pak se k ní připojil. Šetřil síly, ale stejně jí nestačil.

 

dsc02055.jpg

 

K autům dorazili oba napůl hnědí. Pokračovali jsme do Ostré, na Kalvárii. Křížová cesta, nově opravená Boží muka, strmé schody nahoru ke dvoum kostelíčkům a nádherný pohled na celé České středohoří.

 

dsc02072.jpg

 

Zpátky jsme šli ještě na vyhlídku na Opičí hlavu. Tam jsme ale nedošli. Začalo se stmívat, tak jsme to obrátili. Buttynka se s Tonánkem opět honila po loukách a v lese.  Procházka skončila ve Statku pod Kalvárii.Útulná kavárna , milí majitelé i personál a může se tam se psy. Buttynka a Tonánek zalehli  a my ochutnaly báječnou domácí  krémovou bramboračku a výborný , teplý jablečný závin v pivním těstě.

Jana fotila, fotky jsou ve fotoalbu

Další plánovaný výlet je na zříceninu Ronov a hrad Hřídelík

 

 

Náhledy fotografií ze složky Kalvárie - Ostré