Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slet krásných Valkýr :-) - neboli svod a bonitace

1. 11. 2011

18.04.2011 18:00

16.4.2011 probíhala v Roudnici jarní bonitace a svod mladých.

ArQeVa se dostavila v počtu 7 slečen. Aeron šla na bonitaci , Bellona, Bosorka, Balihara, Black Shadow a Butterfly se šly dát svést - když je to jaro :-) a Arya nás všechny přišla povzbuzovat. Den byl krásný, ráno jsme nezaspaly a jelikož jsem už věděla o nutné objížďce, nepřijely jsme ani pozdě. V Roudnici u Billy jsme chviličku čekaly na Bosorku - její řidič trochu bloudil – a jeli jsme společně na cvičák. Tam už byla spousta vlčáků – známých i neznámých. Po povinné kontrole očkováku a přihlášení se , jsme šly okukovat sestry. Můra Butty měla radost ze všech a já samozřejně taky. Na svod z ArQeV nastoupila Můra první, aby sestrám ukázala , že to nic není. Bonitační komise – to byly samé tety, co nás hladily a pro to se Můra narodila. ! Při „útoku“ figurana se chvilku divila, proč tady běhá ten pán navolno, když dělá bububu a straší hodný holčičky, ale když si k ní klekl, tak mu dala pusinku. Aby nám do příštího roku třeba neuschnul :-) . Svedená byla s kódem A62OfP1! Pak šly i ostatní „B“a taky uspěly s krásnými kódy P1, což je výborný soulad se standardem. Pejsků a fen bylo na svod i bonitaci hodně, tak jsme se šly projít. Bohužel Ronečka radši zůstala v areálu, kdyby náhodou už měla jít na řadu. Na procháce se sestry taky chovaly vzorně i hromadné focení se podařilo !

foto Lucie Lišková

Po návratu jsme šly podporovat Ronečku. Měření i předvedení zvládla dobře – padla na to za odměnu miska kuřecího masa :-) – a u kolíku byla perfektní. Bonitační kód upřesním později, jen co si pamatuju - A64Of – což znamená : 64cm v kohoutku a povaha ovladatelná, vyrovnaná.

Buttynka se se všemi kamarádila, tentokrát jí nešidil ani Ben Srdcerváč, dodržel slovo :-) . Arynka, která jinak má snahu každého vychovávat, byla úžasně vzorná - přeci se neschodí před mladšími sestrami. Naopak , když uviděla Můru, tak radši zalehla a kontrolovala, jestli se nechystá od někud vyřítit jejich maminka Valkýra. Rozdílné názory svých potomků Valkýra v žádném případě nestrpí !

Celá sobota proběhla ve velmi milém duchu, spousta povídání a známých a úžasných pejsků. Moje „Valkýry“ mi udělaly velkou radost, že dojely ač svod není povinný.

Dlouhonohé Ronečce gratulujeme k uchovnění! Michalovi děkuji, že ji má krásně zvládnutou a vychovanou . Jejich vzájemná láska je vidět na dálku a tak to má být :-) . To samé je i u Radka. Balinka na něj kouká jak do obrázku. Ty holky jsou prostě na chlapy!! :-)

Myslím, že tatínek „B“ Eury i tatínek „A“ Qeron mohou být na své holky náležitě pyšní!

Tady je snímek všech 7 krásných „Valkýr“ se svými páníčky

foto stažené z FB