Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valkýra a její zakončení výstavní kariéry

13. 8. 2017

Na udělení titulu Veterán šampion nám chybělo vítězství na mezinárodní výstavě. Vybrala  jsem si  Mezinárodní výstavu psů v Mladé Boleslavy 12.8.2017. Máme to blízko a jezdím tam ráda.  Přihlásila jsem  i Jezinku, poprvé do třídy mladých. Jezinka po operaci a následných punkcích stále bojuje s kontaktem s cizími lidmi, kteří se k ní chtějí sklonit.  Tentokrát měla opravdu svůj den. Běhala krásně, ale zůstat v postoji prostě nechtěla. Z kruhu jsme odešly s hodnocením Výborná bez pořadí.

Valkýra nastupovala do třídy veteránů. Fandit nám přišla opět její dcera Fleur de Lupin. Nervozita zafungovala a nástup jsme si "nacvičily na nečisto", kdy jsem si nevšimla , že je teprve třída pracovní. Druhý pokus už byl úspěšný :-). Moje Holčička předvedla svůj  nádherný pohyb, ukázala zuby a krásně se předvedla. Pan rozhodčí se mě zeptal na věk a pak ještě jednou, jestli ji opravdu bude v listopadu 11 let.

valky20815132_1824275884268728_1035502271_n.jpg

Dostala ocenění V1, BOV ( nejlepší veterán plemene) a poslal nás do rohu kruhu. Tam jsme čekaly. Do kruhu nastoupili vítězové tříd a začali běhat. My jsme chtěly také, ale byly jsme zastavené,  ať počkáme. Nakonec jsme se připojily na poslední kolečko , zastavila jsem Valký  v postoji a  odhadovala jsem , kdo bude BOB - v tom přišel pan rozhodčí a ukázal BOB  - na Valkýru!!!. Měla jsem slzy v očích - Moje krásná Holčička porazila  mladé psy v nejlepší kondici i šampionky.

Zůstaly jsme na odpolední soutěže. Čekala nás Národní cena, soutěž Veteránů a soutěž Nejkrásnější pes FCI.  V Národní ceně ani ve Veteránech se Valký nedostala ani do užšího výběru. Takže jsem začala balit věci. Jenže ouha. Výstavní stan se rozhodl, že se zabalit nedá. Po půlhodinovém zápolení  a nadávání  :-) se mi to povedlo. Jitka Křovinová, která tam se mnou trpělivě čekala, ač její Janie měla v dorostu už všechno odběháno, mě upozornila na to že , že vlastně už jdou běhat BOBové , a ať jdu. Nastoupily jsme do kruhu, kde byli vítězové všech plemen skupiny FCI I. Krásná přehlídka těch nejhezčích. Po zkušenostech z dnešního dne jsem Valkýře vysvětlila, ať jim všem ukáže, že to sice zase vyhraje někdo "načesanej", ale že je stejně nejkrásnější. A Valký běžela nádherně  . Paní rozhodčí se u ní zastavila a vybrala jí do užšího výběru 5-ti psů. Pak nás všechny nechala jednotlivě běhat a začala určovat pořadí. Valký dostala BIG 3 !!! Veliká pocta pro skoro 11-tiletou fenu, kdy soutěžila se šampiony a psy v nejlepší kondici. Mám velikou radost a jsem strašně ráda, že je víc jak 10let moje Holčička

PS : Valkýra na svůj věk vůbec nevypadá :-) . 

bov20729479_1827405380608253_1885928029568498875_n.jpg