Jdi na obsah Jdi na menu
 


Butterfly a Anthony pokračují ve vlastivědě

1. 11. 2011

29.10.2011

Výlet  byl naplánovaný na další zříceniny Litoměřicka. Sice byla mlha, ale to nás neodradilo. Prvním cílem byla zřícenina hradu Hřídelíku z  r. 1300.  Pod jedním převisem byla parta pánů s kytarou a v náladě. Tonánkovi se nelíbili a chtěl jít jinudy. To však stálo Janu vyhozené koleno, ale  dalšího bádání se nechtěla vzdát. 

dsc02109.jpeg

Pokračovali jsme na zříceninu Ronov, která je na nejvyšším kopci v okolí.   V té mlze , ale opravdu nebyl vidět. :-) Na podruhé jsem  lesní cestu našla .  U rozcestníku  jsme  po chvilce hrabání zaparkovaly ( na blátě nefungují zimní gumy ) .   Jany krásně zelené autíčko změnilo barvu a  od mého se lišilo jen velikostí.   Tonánek s Buttynkou  vyrazili na průzkum okolí. Na Ronov je cesta opravdu strmá a jsou zde i "schody do nebe ".   

 

 

 

dsc02132.jpeg

 

Ronov je velmi romantická zřícenina hradu ze 14. století. Všechno jsme tam prošli, Tonánek s Butty stáli modelem a nechali se obdivovat dvojicí návštěvníků, kteří měli ten samý nápad jako my.  Dolů jsme došli v pořádku , ač se Buttynka snažila zabít sebe i Tonánka.

Poslední zastávkou byla zřícenina hradu Čáp. Auta jsme nechaly v Pavličkách. Začalo vylézat sluníčko. Krásně se šlo. Měla jsem však "svůj den " a  opět se mi povedlo odbočit jinam. Tentokrát o 10m dřív.  Místo Čápu, se po cestě mezi skalami objevila louka, na které se Tonánkovi a Buttynce moc líbilo.

 

dsc02172.jpg

 

Pokračovali jsme lesem, bez turistických značek, nakonec jsme zbytek hradu Čáp našli, ale úplně  z druhé strany :-)

 

dsc02194.jpeg

Výlet byl úžasný, psi byli vylítaní. Fotky od Jany  jsou v galerii Butterfly -  výlety s Tonánkem.

Další výlet plánujeme na hrad Sloup , do jeskyň, kdy se točilo peklo  pohádky " "S čerty nejsou žádné žerty " a na Panskou skálu.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hřídelík, Ronov, Čáp