Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jetřichovice - a kam příště?

1. 11. 2011

21.08.2009 01:18

Tábor skončil. Doufám, že se všem zúčastněným v Jetřichovicích líbilo . Snažili jsme se o to všichni, personál i počasí. Většina najela už v sobotu. Nedočkavci - Kiba se Sofií a s paničkami už v pátek.:-). V sobotu se přivezly překážky od Jirky Štěrby z Krásné Lípy , potvrdila se účast na zkouškách a začalo se cvičit. Stopy, poslušnost, večer obrana. Figurant Vašek Drahozal měl k našim pejskům citlivý přístup a radil i štěňátkům, co viděly figuranta prvně. Monika Soukupová se ujala poslušnosti. Na stopy si chodil každý sám.

6.8. jsme měli naplánovanou oslavu 85.narozenin pana Hartla. Popřát mu přijeli i ti co neměli možnost být na táboře, ale besedu s ním si nechtěli nechat ujít. Někteří - jako třeba majitelé mojích „A “ ArQeVy , se s ním setkali prvně.

 

7227_1150643258496_1600054707_373799_1477386_n-1-.jpg

 

Aeron, Aschar, Arya, Qeron, Vakýra

Pan Hartl s námi byl až do večera, vyprávěl, podíval se na naše pejsky. Jeho vitalitu mu závidíme všichni a doufáme, že jeho “ tak na naše vlčáky“ budem slyšet přímo od něj ještě dlouho. O oslavě jsem napsala do časopisu Pes přítel člověka a slečna reportérka se opravdu dostavila. Dozvěděli jsme se, že časopis chystá speciál o ČSV, tudíž možnost popovídat si osobně se zakladatelem plemene uvítali.

Víkend proběhl ve zkouškové atmosféře.Všichni se na zkoušky připravovali v průběhu roku, proto také skoro všichni byli úspěšní. Nejlepší byla Jarka s Witch - nastoupila všechny tři dny. Já šla s Valký v sobotu na ZPU1 a v neděli s Qeronkem na BH. V naší psí škole Mimi z nás budou mít radost. Nevím jak to zvládají ostatní, ale na moje nervy a arytmii to bylo tedy něco … Kromě čévéček na zkoušky s úspěchem nastoupili i psy ZKO Vansdorf – NO, BOT, RR a flet – IPO2, ZVV1, BH, FPr1 , ZOP.

V sobotu nechyběla ani kulturní vložka a originální Mexiko ,Mexiko. Fanánek by se divil, jak to Petr umí rozjet :-)

Druhý týden byl odpočinkový a utekl strašně rychle. Byli jsme v ZOO Ústí nad labem a Děčín. Součástí děčínské ZOO , ale mimo areál, jsou i Rajské ostovy – akvária a terária, které opravdu stojí za podívanou. Samozřejně byl i výlet na Trpaslíky , Dolský mlýn. Posledním výletem byla návštěva vesničky Doubice, kde jsme všichni obdivovali umění mistra řezbáře, který svými sochami ze dřeva zkrášluje okolí. Valkýra si nejvíce užila při procházkách s Unem a Xtremem. Xtrem je pro každou lotrovinu, takže se rád zúčastňoval honiček „přes hory, doly, vody a lesy“ vyprovokovaných mojí rachejtlí :-) Qeronek chodil na procházky s Ginou a Blaničkou. Argoušek chodil na procházky taky s Ginou a Blaničkou a byl i s Iriskou a Bojínkem. Jinak se věnoval své oblíbené činnosti – štěkal a štěkal a štěkal…..Večerní procházky byly v rodinném seskupení – já+ Miloš + Iva + ArQeVa + Rony :-)

Skončil poslední z Jetřichovických vlčích táborů. Je mi z toho smutno a tak bych si přála, aby příští rok někdo našel prostor a zorganizoval tábor pro naše vlčáky, kde bude vše co je potřeba, abychom se zase mohli po roce setkat, zacvičit si, povyprávět historky co naši miláčkové umějí vymyslet a s Petrem zazpívat Mexiko Mexiko, až se budou hory zelenat :-)

Na závěr ještě musím poděkovat za nezištnou pomoc při havárii vodárny. Při bouřce uhodil do vodárny blesk. Zatím co někteří chodili, a neustále připomínali, že “ neteče vodáá“, pan Reiser ( Ytax) a pan Hrnčíř (Kanýčo) se nám nabídli a závadu pomohli odstranit. Kalamita postihla Děčínsko a na opraváře bychom museli čekat dlouho. Takhle bylo vše zprovozněno do oběda. Ještě jednou moc děkujeme.

Tak se těšíme na shledanou někdy příště a někde jinde Jiřina a ArQeVa

PS. Fotit jsem nestíhala. Ale fotila Eva a Rolf. Tak až se Eva probere tím množstvím fotek , určitě mi sem nějaké dá. Ostatní fotky budou na stránkách Rocca :-)


 

normal_06_img_0139-1-.jpg