Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Pekle bylo jako v ráji!

14. 4. 2013

 

Vikend jsme měly s Buttynkou opět akčí. V sobotu jsme se jely podívat na malé Belfíčky. S Dantem a Floydem jsem pak šly na procházku.  Zkoušeli jsme přechod přes překážky. Ač to zprvu nevypadalo, přežili jsme  všichni :-). Jako bonus jsem si odvezla spoustu sazenic z Nouzovského zahradnictví.

 Neděli  tradičně patří vlastivědné výlety. S Tonánkem jsme se vydali do Pekla u Zahrádek. Po vybojování parkovacího místa u zámku, jsme se vydali po červené. Prošli jsme  pod mostem, který je technickou památkou,

dsc06283.jpg

do vesničky Karby. Zde jsou malebné domečky , které jakoby vyrůstají z pískovcových skal a u každého je upravená zahrádka. 

dsc06285.jpg

Asi po 500metrech za vesničkou se vchází do Pekla. Naučná stezka Pekelným údolím, vede po obouch stranách Robečského  potoka, po dřevněných chodníčcích , mezi mokřavami a skalami. A všude kolem kvete tisíce a tisíce bledulí.

dsc06316.jpg

Pekelné údolí je jediné místo v Čechách, kde je tolik bílých kvítků  na jednom místě. Přelézáte přes kořeny, spadlé stromy, přes lávky a vyhýbáte se návštěvníkům, kteří tu bílou nádheru chtějí vidět také. Buttynka a Tonánek se chovali příkladně a přírodní agility si užívali.

dsc06343.jpg

Asi po 6km Peklo končí u Skautské skály

dsc06418.jpg

a Horního pekelného rybníka, který byl dneska zalit sluníčkem. Prostě nádhrera!

dsc06398.jpg

Naučná stezka není okruh, ale vůbec nevadí, že se vracíte  stejnou trasou, pořád je na co koukat. Pokud hledáte zemský ráj, tak doporučujeme Peklo!

Jana fotila, fotky jsou v albu Výlety s Tonánkem