Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valkýra na námluvách

1. 11. 2011

06.05.2010 01:22

V loni v srpnu jsem si pro Valkýru vybrala ženicha, krásného psa z Polska, Euryho z Peronówki. Valký začala hárat půl roku po narození našich „A“ . To se mi na krytí zdálo brzy a tak jsme čekaly na její další termín. Ten si určila na duben. 19-tý den hárání se rozhodla, že si najde ženicha sama. I když někdy zkouší tvrdit, že na cvičáku mají metrovku moc vysokou, přelezla dvoumetrovou , absolutně hladkou přepážku mezi kotci a šla navštívit našeho ( vykastrovaného!) Ronyho 20cm škvírou u střechy. Šok to byl pro nás oba. Já zprvu nechápala, kdo jí k němu zavřel a Rony nevěděl, proč na něho padají ze stropu vlčáci! Při seskoku – pádu? - se trefila do misky s vodou a ještě chudáka polila.

Když na druhém konci zahrady Qeronek začal rozebírat svůj kotec, rozhodla jsem se, že je čas a pojedem za Eurym. Jediný, kdo mohl se mnou takhle ze dne na den, byla Helena. Kibouškovi vysvětlila, že jede pryč s Valkýrou, ráno ještě stihla s krosnou :-) ! konzultace ve škole, autobusem dojela do Dubé a dámská jízda mohla začít. Při přejezdu do Polska nás uvítal sníh! Pomocí navigace jsme se dostaly přes rozkopanou Wroclav. Po cestě Helena „obdivovala“ úsek krajiny, kde byly u každého domku na prodej “ NAGROBKI“ ( brrrrrrr). Mě se moc líbily doškové a dřevěné střechy na restauracích a rančích. Ale na úřadu CHKO Kokořín mi takovou střechu asi nepovolej :-( . Do Sulejówa jsme dorazily po 8 hodině večerní. Ubytování nám nabídla Agnieška v jejich kempu. Naproti nám přišla Danuška s Eurym. Než jsem vybalila tašky, Eury se seznámil s Valkýrou a rovnou jí nakryl. Druhý den jsme vyjely objevovat krásy okolí. Je zde spousta kostelů a kostelíčků, byly jsme se podívat v cysteriánské klášterní zahradě a pomocí navigace jsme našly jezero :-) . Mezi Pietrkowem a Sukejówem je „Ranč“ , kde výtečně vařej. S Danuškou jsme si objednaly směs pro dvě osoby . Na prkýnku přinesli 3 druhy masa,špízy, klobásy, saláty, brambory vařené i hranolky . Ve třech se to nedalo sníst :-o , a tak nám ještě zabalili s sebou. Domů jsme jely až ve čtvrtek odpoledne. Moc se nám výlet líbil. S Eurym a Danuškou byly krásné procházky lesem. Valkýra se Eurymu i Danušce moc líbila. Přejeme si všichni, aby krytí bylo úspěšné, Valkýře to s Euryškem moc slušelo.

Danušce i Agniešce děkuji ještě jednou za milé přijetí a věnovaný čas . Fotoreportáž :-) nafotila Helena – galerie – různé akce – krytí Polsko. Fotky Danušky jsou v galerii Euryho

 

 

Náhledy fotografií ze složky Krytí Polsko Sulejóv 4/2010