Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy Lipsko

21. 8. 2012

Na jaře jsem se rozhodla, že přihlásím Butty na  výstavy v Lipsku.  Domluvili jsme se s Vidlákovými, kteří se hlásili také, že pojedeme společně . Problém ovšem byl, že nemám nikoho,  kdo by mi pohlídal zbytek smečky. To se prý vyřeší  a vyřešilo :-) Z Mělníka není Lipsko tak daleko, takže se budeme vracet.

Od výletu po Husí cestě s Tonánkem , mě začaly bolet záda. Stupńovalo se to tak, že týden před výstavou jsem se nemohla pohnout. Na řadu přišly obstřiky páteře,  a abych výstavu "ustála" , v pátek jsem dostala dvojité.

V sobotu jsme s Buttynkou dojely na Mělník, kde jsme měli sraz v 1/2 5 ráno. Před Mělníkem mi volala Kamila, že mají zpoždění. Dorazili  za hodinu, s tím, že to stejně stihnem. Na výstaviště jsme dojeli za 2 hodiny -  je to vlastně od nás blíž než  do Brna,  či Budějovic. Měli jsme štěstí , kruh byl po oba dny v hale, která byla větraná. Venku bylo hrozně!

Zaujali jsme bojové postavení u kruhu a čekaly až odběhají NO. Při pozorování  NO , jsem ráda, že se vlčák vystavuje " normálně" . Každý pes tam měl svého asistenta mimo kruh, který hulákal, pískal, něčím bouchal, točil, bez ohledu na to jestli někoho praští  či vyplaší ostatní psy. U kruhu s námi čekali i SAV , a těch mi bylo upřímně líto! Pro ně je stresujíčí samotná výstava , natož takovýhle cirkus.

Národná výstavu posuzoval  rozhodčí András Korózs.

Butterfly  zadal známku  V1, VDH. Channel PDL s Lukášem vyběhali  BOB.

Po vydání osudků jsme šli utrácet - tam bylo krásných věcí !!! :-) Nádherné pelíšky, obojky ...

Koupili jsme si  vlčí kalendáře ( a že jich tam bylo! ) Kamča deky pro štěńata a já ťapkatou tašku na cvičák . Na soutěže , které začínaly po 17hod jsme nečekali a jeli na Mělník.

Vidlákovi se jeli ubytovat do  motelu Svatý Kryštof a já domů pro Qeronka.  Channelka z  něj   měla radost  a on z ní taky. Přišel na jiné myšlenky -  doma mu hárá Valký .

V neděli jsme rovnou jeli po půl šesté . Cestu jsme už znali  a kruh byl jen o kousek jinde než včera. Aby  to  však náhodou nebylo tak jednoduché, zapomněla jsem v  deskách se sobotním  posudkem vstupní list.  No špatně se to německy vysvětluje, když neumíte, ale dopadlo to dobře. 

Mezinárodní výstavu posuzoval pan  rozhodčí Hans-Joachim Dux , kterému se Butty  líbila

Butterfly ArQeVa - V1, VDH, CAC, CACIB! Chanel PDL Res CACIB.

Opět jsme šli po stáncích. Butty jsem  koupila  nový výcvikový obojek :-), a pak jestě jeden vlčí kalendář pro Danielu .

Prohlídli jsme si výstavu koček, já se zamilovala do malých Alpak ( lamy) . Lukáš obdivoval Arry.

Je obdivuhodné, jak malá Amálka zvládá výstavní maraton.

Butty i Qeronkovi Amálka na chvilku nahradila  Nikolku. Je s rodiči  na dovolené a dětská společnost jim moc chybí.

Děkujeme Amálce, Lukášovi a  Kamče  za super víkend.

PS:  poznatek z výstavy -  po výstavišti byly poházené balíky slámy, aby měli pejskové kde zvedat nožičku! Pak  přijelo auto, naložilo použité, vyložilo čisté. To je prima nápad, že jo? :-)