Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasněžené velikonoce

2. 4. 2013

Co mi vyrostli synové z dětských kalhot, velikonoce slavím netradičně.  Místo barvení vajíček , výlety  se smečkou. V pátek byla Buttynka na cvičáku opět šikovná. Poslušnost i obrany jí šly. :-)

V sobotu se jelo na MVP do Českých Budějovic. S námi cestoval i Cythar a těšila jsem se i na další ArQeVy, které se tam budou vystavovat.

Výstava byla venku, ale nepršelo, ani nesněžilo, takže jsme všichni s větším přísunem teplých tekutin přežili ve zdraví.

Cythar dostal V1 CAJC, tím splnil podmínky pro udělění Junior šampiona,

Cerberus V2,

Bailien /Zlobřík VD,

Butterfly V1, CAC, Res. CACIB -  tím splnila výstavní část  podmínky pro udělění Českého šampiona. Druhou je složení všestranné zkoušky, tak snad to dotáhneme.

Black Shadow V1, CAC. Šedinka má splněno, s jejíma zkouškama to byl poslední CAC, který jí chyběl a Českou šampionkou se stala !

Všem moc gratuluji.

Neděli jsme byli doma. Valký s Buttynkou si hrály na zahradě a Argoušek se mi všude motal :-). Ve svých 12letech je v úžasné kondici a holkám stačí. Jen kdyby se na něj nemuselo křičet.  Stáří se u něj projevilo částečnou ztrátou sluchu, a jsem ráda, že jinak je zdravý.

Velikonoční pondělí jsme tradině jeli s Butty a  Tonánkem do Jetřichovic na Dolský mlýn. Valký zůstala doma, jestli je  březí , lezení po skalách by pro ní nebylo. Po cestě sněžilo, silnice od Všemil zledovatělá. Rozhodla jsem se nechat auto na rozcestí,  pod bývalým naším campem. Na mlýn jsme šli "zkratkou" přes pole a les . Jaro nebylo nikde. Občas jsme se s Janou  bořily do sněhu, jednou zapadl i Tonánek :-) Opakovaně sněžilo a vylézalo sluníčko. Příroda byla krásná, voda v Kamenici průzračně čistá a i od pohledu ledová. Butty s Tonánkem si procvičovali skoky a chůzi pro spadlých stromech. Na Dolském mlýnu probíhá   neustálá rekonstrukce, tentokrát v přilehlé "budově".  Přes nový most jsme šli až k 1. pásmu Národního parku. Tam už je vstup zakázán.  Zpáteční cestu jsme si prodloužili o výstup na vyhlídku nad Dolským mlýnem.

Celodenní výlet byl zakončen na zpáteční cestě úžasnou večeří v myslivně, kam směla i Butty s Tonánkem.

 Velikonoční fotky ze zasněženého Dolského mlýna jsou v galerii.